Even voorstellen: Sjouke Posthuma uw fietsenmaker

Na bijna 26 jaar fulltime werkzaam te zijn geweest in het landbouwpraktijkonderwijs werd het in 2012 tijd voor een andere invulling van de week. Door een reorganisatie ben ik in 2011 mijn baan kwijt geraakt maar daardoor ben ik wel aangezet om iets met mijn grote passie fietsen te gaan doen.

“Kies een baan waarvan je houdt en je zult nooit in je leven meer een dag hoeven werken” (Confusius)

Naast mijn parttime baan als conciërge bij het Groenhorst college in Emmeloord ben ik per mei 2012 gestart als fietsenmaker in Marknesse.

Vanaf mijn 12e jaar heb ik altijd  gesport. Voetbal was altijd mijn sport maar door een ernstige knieblessure genoodzaakt om te stoppen. Om mijn knie te ontzien ben ik gaan fietsen en schaatsen.
In 2002 gestart met het rijden van toertochten. Mijn eerste tocht was de Elfmerentocht maar omdat vooral de bergen mij aantrekken ook sportieve uitdagingen zoals Les trois Ballons, La Marmotte en Maratona dles Dolomites.

profielfoto

Naast het sportieve element van mijn hobby heeft ook altijd het materiaal mijn grote interesse gehad. Mijn fietsen: Cannondale racer, Stevens MTB en Idworx trekkingbike onderhoud ik zelf. In het blad Fiets lees ik de technische artikelen met veel interesse en in 2008 heb ik als techneut een fietsvakantie in de Franse Alpen begeleid.

In de afgelopen jaren heb ik mij bijgeschoold in o.a.  elektrische fietsen van Koga, Sparta en Batavus. Voor deze merken heb ik de service box om het onderhoud, storingen en software te verzorgen.